Skip to content

Dakrenovatie

Is jouw dak toe aan renovatie of heeft jouw huis zelfs een geheel nieuw dak nodig? Dakrenovaties zijn geen kleine klussen: ze vereisen planning, tijd, inzet en (wat vaak over het hoofd word gezien) de juiste containers voor de afvalverwerking. We vertellen je op deze pagina meer over dakrenovaties en welke soort container je nodig hebt om deze klus efficiënt en effectief uit te voeren.

Dak renoveren

Een stevig en goed onderhouden dak is van belang voor de bescherming van je huis en alles wat zich daarbinnen bevindt. Helaas hebben daken een beperkte levensduur en kunnen ze na verloop van tijd beschadigd raken. Er zijn verschillende redenen waarom je misschien een dakrenovatie nodig hebt:

  • Schade door weersomstandigheden: Daken worden dag in dag uit blootgesteld aan weerselementen. Regen, sneeuw, hagel en wind kunnen schade veroorzaken, zoals lekkages of losse dakbedekking.
  • Veroudering: Elk dak heeft een levensduur. Als je dak zijn leeftijd heeft bereikt, is het mogelijk dat het begint te verslechteren, waardoor renovatie noodzakelijk is.
  • Energiebesparing: Een verouderd dak kan je huis minder energiezuinig maken. Dakrenovatie kan je helpen bij het verbeteren van de isolatie en het verminderen van energieverlies.
  • Uitstraling: Soms wil je misschien gewoon een nieuw dak vanwege het uiterlijk. Een frisse, moderne uitstraling kan de waarde van je huis verhogen.

Dakkapel renoveren

Dakkapellen zijn populaire en praktische toevoegingen aan woningen, die niet alleen extra ruimte en licht bieden, maar ook de buitenkant van een huis kunnen verbeteren. Echter, na verloop van tijd zijn dakkapellen toe aan renovatie. Of het nu gaat om beschadigde dakbedekking, lekkages, versleten kozijnen of verouderd glas, een grondige renovatie kan de levensduur van je dakkapel verlengen en de waarde van je huis vergroten. Daarnaast biedt een dakkapel renovatie de kans om het ontwerp en de functionaliteit van de dakkapel aan te passen aan je huidige behoeften en stijlvoorkeuren. Hoe dan ook is een dakkapel renovatie een investering die de moeite waard is.

Wat valt er onder dakafval?

Onder dakafval vallen alle materialen die vrijkomen bij de sloop, renovatie of nieuwbouw van daken. Dit afval varieert in samenstelling en omvat onder andere dakbedekkingsmaterialen zoals dakpannen, dakleer en dakbedekking evenals de constructieve elementen zoals houten balken en isolatiematerialen. Bevestigingsmiddelen, accessoires en oude daklagen dragen eveneens bij aan het dakafval. Het voorzichtig verwijderen en afvoeren van dakafval is van groot belang, zowel voor milieubescherming als voor veiligheid. 

De juiste container huren voor jouw dakrenovatie

Wanneer je begint met een dakrenovatie, dan is het belangrijk om te weten dat er veel dakafval en puin vrijkomt. Om jouw project zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Huur daarom van tevoren de juiste container, zodat jouw vrijkomende afval op de juiste manier wordt afgevoerd. 

Maar welke container heb je nodig? Dat is de vraag. Voor afval zoals, dakleer, dakbedekking, isolatiematerialen en bitumen is een dakafval container van Hartog Containers de beste keuze. Ben je van plan om tegelijkertijd je hele zolder of een hele ruimte te renoveren, dan kan een bouwafval container ook van pas komen.

Bij Hartog Containers hebben we een groot aanbod aan containers beschikbaar in veel verschillende formaten, namelijk van 3m3 tot 15m3 containers. Naast dat we een ruime keuze hebben, zijn het ook nog eens goedkope containers waarvoor je geen borg hoeft te betalen. Huur je vandaag nog een container, dan wordt deze morgen al bij jou op de gewenste plek geleverd. Bovendien verzorgen wij de verwerking en afvoer van jouw afval. Dit maakt dat je snel en zorgeloos van start kunt met jouw dakrenovatie.

Twijfel je over welke container het meest geschikt is voor een specifiek type afval? Neem dan gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen welke container het meest geschikt is voor jouw specifieke type afval.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.