Skip to content

De keuken verbouwen

De keuken verbouwen? Dat is een uitdagende onderneming, maar toch staat het bij veel mensen hoog op de wensenlijst. Door de jaren heen verandert er veel in interieurtrends. Zo is de keuken door de jaren heen meer geworden dan alleen een keuken; het is een ruimte waarin geleefd wordt. De wensen van een keuken zijn veranderd, daarom willen veel mensen de keuken verbouwen. Kies je enkel voor keukenrenovatie of ga je de complete keuken afbreken? Voor welke stijl kies je en hoe ga je de keuken indelen? Al deze keuzes hebben invloed op de hele verbouwing.

Indeling en stijl

Voordat de keuken verbouwing van start gaat is het belangrijk om te bedenken wat de indeling van jouw nieuwe keuken wordt. Wil je een kookeiland of niet, wil je een open of gesloten keuken en wil je veel of weinig opbergruimte? Naast de indeling is de stijl ook belangrijk om te bepalen. Kies je voor een landelijke of moderne keuken, een felle of neutrale kleur, rvs of zwarte handgrepen en wasbak en hoe gaat het keukenblad eruit zien? Dit zijn belangrijke afwegingen die het eindresultaat van de nieuwe keuken bepalen.

Een nieuwe woonkeuken

In de tijd waarin we leven is de keuken een ruimte waarin geleefd kan worden. Waarbij er vroeger in iedere woning een gesloten keuken zat, is dat nu heel anders. Mensen kiezen tegenwoordig het liefst voor een open woonkeuken, waarbij je tijdens het koken kan genieten van het gezelschap. Om een moderne woonkeuken te creëren moeten er vaak wanden gesloopt en afgebroken worden. Om te bekijken of de wand geen draagmuur is, is het verstandig om een aannemer langs te laten komen.

Keuken verbouwen of renoveren

Ben je al blij met de indeling van je keuken, maar wil je de stijl toch iets aanpassen door bijvoorbeeld de keukenkastjes of het keukenblad te vervangen? Dan is de keuken verbouwen of renoveren de beste optie. Het veranderen van de keukenkastjes in een andere kleur of een compleet nieuw keukenblad kunnen al een enorm verschil maken.

Sloop- en verbouwingsafval

Klaar om te beginnen met de verbouwing of de renovatie? Het verbouwen van een keuken begint bij het slopen van de huidige keuken. Bij zo’n verbouwing komt er veel afval vrij. Waar laat je dit afval en hoe voer je dit af? Dan is het belangrijk om van tevoren een container te regelen, zodat je tijdens jouw keuken verbouwing eenvoudig jouw afval kwijt kan. De bouwafval container of de grofvuil container is de meest geschikte container voor een keuken verbouwing. Alle onderdelen van een keuken, zoals het aanrecht, kastjes, het fornuis, de wasbak en inbouwapparatuur kunnen in deze containers terecht.

Bij Hartog Containers hebben we een groot aanbod aan containers beschikbaar in veel verschillende formaten, namelijk van 3m3 tot 15m3 containers. Naast dat we een ruime keuze hebben, zijn het ook nog eens goedkope containers waarvoor je geen borg hoeft te betalen. Huur je vandaag nog een container, dan wordt deze morgen al bij jou op de gewenste plek geleverd. Bovendien verzorgen wij de verwerking en afvoer van jouw afval. Dit maakt dat je snel en zorgeloos van start kunt met jouw keuken verbouwing.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.