Skip to content

Tuin renovatie

De tuin is een fijne plek om van zonnige dagen te genieten. Om er nog extra van te genieten wil je natuurlijk dat jouw tuin er verzorgd bij ligt. Of je nu gaat tuinieren, je tuin gaat opknappen of juist een hele nieuwe tuin gaat aanleggen, een goede voorbereiding is belangrijk om deze klus makkelijk en goed uit te voeren. Dus kies jij voor een tuin renovatie? Vergeet dan niet om vooraf na te denken over welke afvalsoorten er vrijkomen en wat je met het afval gaat doen. Het afval is waarschijnlijk te veel om in je eigen container kwijt te kunnen. Een container is daarom belangrijk, maar welke heb je nodig? Daar vertellen we je meer over op deze pagina.

Welk afval komt er vrij bij het opknappen van je tuin?

Het aanleggen of opknappen van je tuin kan een groot project zijn. Je kan bijvoorbeeld nieuwe bloemen en planten aanleggen, een zithoek creëren, een nieuwe schutting plaatsen of misschien zelfs een vijver aanleggen. Wat de klus ook is, er komen veel verschillende afvalstromen vrij. Van tuinafval tot puin en van hout tot stoeptegels, een goede voorbereiding voor afvalbewerking is belangrijk voor het succes van je tuinproject. Hieronder staat een kort stappenplan voor een tuinrenovatie: 

  • Ontwerp en planning: Het is van belang om een duidelijk plan te hebben voor jouw tuin renovatie. Wat wil je toevoegen aan je tuin, denk aan een terras, bloemperken en paden. 
  • Tuinafval verwijderen: Tijdens het renoveren van je tuin zal er hoogstwaarschijnlijk tuinafval vrijkomen, zoals oude struiken en planten. Zoals eerder genoemd is afvalverwerking en afvoering belangrijk. Het gebruik van containers helpt om de renovatie goed te laten verlopen. Regel dit voordat je aan de slag g
  • Bodemverbetering: Zorg voor gezonde grond in je tuin door de bodem te testen en eventuele tekortkomingen aan te pakken. Dit kan onder andere het toevoegen van compost en meststoffen omvatten.
  • Beplanting: Kies zorgvuldig de planten en bloemen die bij je tuinontwerp passen. Overweeg de groeiomstandigheden, zoals zonlicht en bodemtype om de juiste keuzes te maken.
  • Grote elementen: Daarna is het tijd om bestrating, terrassen, schuttingen of decoratieve stenen aan je tuin toe te voegen. Zo maak je de tuin helemaal compleet.
  • Onderhoudsplan: Als laatste is het verstandig om een onderhoudsplan te maken om je vernieuwde tuin in topconditie te houden. Denk aan snoeien, water geven en onkruid wieden. 

Welke container heb je nodig voor een tuin renovatie?

Doordat er zoveel verschillende soorten afvalstromen vrijkomen bij een tuin renovatie, heb je wellicht meerdere containers nodig. Een goede voorbereiding en het gebruik van de juiste container kan tijd en geld besparen. Bij Hartog Containers bieden wij de volgende containers aan die van pas kunnen komen bij jouw tuin renovatie: 

  • Puincontainer: Heb je vooral stenen, stoeptegels of ander bouwafval in je tuin? dan is een puincontainer de juiste keuze. Deze containers zijn ontworpen om zware materialen veilig op te slaan en af te voeren.
  • Groenafvalcontainer: Voor tuinen vol met bomen, struiken, bladeren en gras is een container voor groenafval de perfecte oplossing. Hierin kun je al je groenafval verzamelen en milieuvriendelijk laten verwerken.
  • Houtafval container: Ga je schuren, sauna’s of schuttingen slopen? Dan heb je een container voor houtafval nodig. Deze containers zijn ideaal voor het veilig opslaan van houtresten en andere houtproducten.

Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort afval dat je wil verwerken, bieden wij verschillende soorten containers aan in verschillende formaten. De puincontainer bieden wij aan in de formaten 3 m³, 6m³ en 15m³. De groenafval en houtafval container bieden we zelfs aan in vijf soorten, namelijk: 3m³, 6m³, 10m³ (open of gesloten) en 15m³. Neem gerust contact op, zodat wij kunnen bepalen wat de beste keuze is voor jouw klus.

Container bestellen bij Hartog Containers

Heb je een container nodig voor het tuinafval of andere afvalstromen die vrijkomen bij jouw tuin renovatie? Bestel deze makkelijk en snel online! Bij Hartog Containers hebben we een groot aanbod aan containers beschikbaar in veel verschillende formaten. Naast dat we een ruime keuze hebben, zijn het ook nog eens goedkope containers waarvoor je geen borg hoeft te betalen. Huur je vandaag nog een container, dan wordt deze morgen al bij jou op de gewenste plek geleverd. Bovendien verzorgen wij de verwerking en afvoer van jouw afval. Dit maakt dat je snel en zorgeloos van start kunt met jouw tuin renovatie. Neem contact op voor meer informatie.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.